Monday, October 11, 2010

IMAN SURAYA SPECIAL POST

Aci tak kalau saya nak post ni jer dulu. *smile*

Luvs,
Eila



Ajal maut, jodoh pertemuan semuanya di tangan Tuhan. Di Tanah Mahsuri Iman Radhiff dan Suraya Dania bertemu. Suraya ke sana sekadar mahu menghiburkan diri sebelum bergelar seorang isteri. Iman pula membawa diri apabila kisah cintanya tidak jadi.

Di sana mereka berkenalan atas batasan sekadar berkawan.

Sekembalinya ke tempat masing-masing, mereka meneruskan kehidupan seperti sedia kala. Suraya sudah bersedia untuk menjadi seorang isteri, Iman pula sedang belajar untuk menerima realiti.

Takdir Tuhan, tiada siapa yang dapat menghalangnya. Mungkin sudah tertulis bukan jodoh Suraya dengan Azim apabila lelaki itu pergi mengadap Ilahi. Dia tabah meneruskan hidup bersama kenangan dengan lelaki itu. Iman pula, sekembalinya ke rumah, seringkali kenangan bersama tunang orang itu datang bertubi-tubi. Cinta tanpa isyarat. Datangnya tanpa sedar. Akur. Dia jatuh cinta untuk ke dua kalinya.

Selang beberapa tahun mereka berdua bertemu semula tanpa di duga. Di situ persahabatan kembali terjalin. Isyarat dari tingkah Suraya meyakinkan Iman yang dia tidak bertepuk sebelah tangan tanpa sedar di belakang gadis itu sentiasa ada Norman Hakim, lelaki yang punya potensi untuk mana-mana gadis di luar sana jatuh cinta padanya.

Susahkan? Bila kisah cinta sudah jadi ala-ala filem Hindustan. Mujur ada ‘Wonder Pets’ yang sudi membantu dan melengkapkan kisah cinta mereka...

11 comments:

alreinsy said...

rugi2 sape x baca iman suraya... satu citer yg best... suka2...

miznza84 said...

cerita yg menarik.. best sgt.. wont miss it..

Anonymous said...

Dear nak publish ke?
Okeh gak tu....

kaknOOr

areila sahimi said...

alreinsy + miznza84
terima kasih banyak2. :)

kak noor,
insyaallah.

Anonymous said...

I dah bace..citer ni memang sweet...biler nak publish?
-ana-

...CiKdiDa... said...

waaaaaaaaaa...nk cite ni!! windu kt iman & suraya..ble nk publish ni? x sabo..:)

areila sahimi said...

ana + cikdida
insyaallah hujung tahun ni. mungkin... :)

Anonymous said...

hope cter dapat dibaca...comel la ada wonderpets...

pelangi said...

comel la ada wonderpets....hope cter ni dapat dibaca dalam bentuk novel...

areila sahimi said...

linny, tuck n ming-ming tader..depa diganti dgn org lain. enjoy!

nur afifah said...

waaa...
bezla cter nie..
t dah pblish bgtau yea..


-fify_